Kuten aikaisemmin suunnittelin, tein jouluaattona Suomessa uuden joulukakun mukanani tuomista pikeerijoulutähdistä. Kaikki tulivat perille ehjinä!!! Kakku ei ollut hedelmäkakku, vaan sacherkakun tyylinen, johon muuntelin meidän perheen vakkaripaholaiskakun reseptiä suunnilleen seuraavanlaisesti:

5dl jauhoja
4dl sokeria
1,5dl kaakaojauhetta
1tl vanilliinisokeria
1tl soodaa
1tl suolaa
2 munaa
2 dl maitoa
150g voisulaa
170g suklaarouhetta
Kostustus: omenamehua, jossa seassa glögiä
Täyte: aprikoosimarmeladia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää maito, munat ja voisula sekä suklaarouhe.
3. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
4. Paista 175C n. 1h. Anna jäähtyä.
5. Leikkaa kakku kahteen osaan, kostuta glögimehulla, täytä marmeladilla, sivele kerros myös kakun päälle ja sivuille.
6. Kuorruta haluamallasi tavalla. Itse käytin Englannista tuomaani valmiiksi kaulittua sokerimassakuorrutusta, jonka päälle liimailin vesitipalla joulutähdet.

Namia tuli!

2175707008_1e9b2b3c67.jpg2174916373_e2e06b824a.jpg?v=0

As I had planned earlier, I made a new Christmas Cake in Finland and decorated it with the Royal Icing poinsettias that I brought with me. None of them broke during the flight! The cake was a chocolate cake instead of a fruit cake. Here is the receipe:

500ml flour
400ml sugar
100ml cocoa
1tsp baking soda
1tsp vanilla sugar
1tsp salt
2 eggs
150g butter
200ml milk
170g chopped dark chocolate
To moisten: apple juice with glögi
To fill: apricot marmalade

1. Mix the dry ingredients together.
2. Add milk, eggs and melted butter. Stir well. Add the chopped chocolate.
3. Pour into well greased mould.
4. Bake in 175C for 1 hour.
5. Split the cake in two. Moisten the cake with juice. Fill with marmalade.
6. Ice and decorate as you like. With this cake I used a ready rolled sugarpaste icing that I brought with me from England. On that I glued the poinsettias with a drop of water.

Delicious :)!