tiistai, 24. heinäkuu 2007
Kakku arjen kunniaksi
Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu
Pohja:
9 suurta grahamkeksiä (esim. digestive)
35g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
150g (1 2/3 dl) sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl kuohukermaa
1. Murenna keksit hienoksi morttelissa tai voipaperin välissä. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voi laittaa samanmuotoisen voipaperin, joka helpottaa myöhemmin irroittamista.
2. Sulata suklaa vesihauteessa, esim. kaksiosaisen kattilan yläosassa.
3. Sekoita huoneenlämpöinen juusto ja 100g sokeria. Lisää vaniljasokeri.
4. Erota munista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Lisää joukkoon sula suklaa (ei haittaa jos suklaassa on vähän kokkareita - ne ovat vaan herkkua kakussa!).
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista (50g) ja lisää seos juustosuklaamassaan.
6. Vatkaa kerma puhtaassa astiassa puhtaalla vatkaimella vaahdoksi ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan keksinmurujen paalle. Pidä yön yli pakkasessa.
7. Ota kakku 1/2h ennen tarjoilua pakkasesta. Irrota reunat. Koristele esim. tomusokerilla tai suklaapähkinärouheella.
Kommentit