Löysin Elämän kekkerit -blogista herkullisen reseptin, jota oli pakko kokeilla uuteen sydämenmuotoiseen irtopohjavuokaan, jonka löysin paikallisesta supermarketista. Kerrankin onnistuin kakun koristelussa vähän paremmin. Makuun en ollut ihan täysin tyytyväinen (tosin mieheni oli, hän kun ei tykkää liian makeasta), ensi kerralla lisään vähän sokeria täytteisiin.
  
1731959.jpg

Tuplasuklaaunelma

Pohja:
1½ pötköä Minttu-Dominokeksejä (käytin suklaatäytekeksejä)
80 g voita tai margariinia

Täyte 1:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g tummaa suklaata
2,5 dl kuohukermaa
½ dl kuumaa vettä

Täyte 2:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkoista suklaata
2,5 dl kuohukermaa
½ dl kuumaa vettä

Koristeluun esim. tummaa suklaata.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit ja sekoita ne sulatetun rasvan kanssa. Painele seos vuokaan.

Valmista kumpikin täyte näin:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se tuorejuuston ja kermavaahdon joukkoon.
Sekoita liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.

Levitä täytteet pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti / seuraavaan päivään. Itse laitoin tummasuklaatäytteen ensin (mansikat olin laittanut vuokaan ennen täytteen kaatamista), nostin kakun kylmään ja tein sillä välin valkosuklaatäytteen valmiiksi. Sitten lisäsin valkosuklaatäytteen ja levitin sulatettua suklaata kakun päälle ja kuvioin coctail-tikkua apuna käyttäen.

 1731909.jpg1731955.jpg1731954.jpg

Kokeilin ensimmäistä kertaa suklaaperhosten tekoa, olen niitä muiden blogeissa useaan kertaan ihaillut. Vähän vaatii kyllä harjoitusta, mutta kolmas perhonen oli jo ihan kelpo.  Mallit ovat Kinuskikissan blogista ja ohjeita luin myös Mansikkamäeltä. Perhosia tehdessäni huomasin, että kaikki viivat on hyvä saada melko paksuiksi, muuten perhoset hajoavat. Tästä perhosesta hajosi yksi kohta, joka onneksi ei kamalasti haitannut. Täytyi vaan laittaa perhonen vähän kyljelleen. Perhonen sai kuivuttuaan suihkauksen hopeasprayta, jonka jälkeen kiinnitin sen kakun päälle kermavaahtolänttiin. Valmista kokonaisuutta katsoessani ajattelin, että näyttää oikeastaan siltä kuin perhosrukka olisi jäänyt kiinni hämähäkin verkkoon…

 1731948.jpg

 

I found a delicious receipe from Elämän kekkerit –blog and I had to try it using a new heart shaped mould that I bought last week from a local super market. For once the decorations look nice!  I wasn't completely happy with the taste, next time I will add some sugar in the fillings. My husband though did like the cake as he is not the biggest fan of very sweet stuff (unlike me…).

Double Chocolate Dream

Base:
about 250 g Oreo biscuits (or other chocolate biscuits)
80 g butter/margarine

Filling 1:
4 gelatin sheets
200 g cream cheese
130 g dark chocolate
250 ml whipping cream
50 ml boiling water

Filling 2:
4 gelatin sheets
200 g cream cheese
130 g white chocolate
250 ml whipping cream
50 ml boiling water

Dark chocolate for decorating.

Line the bottom of the mould with baking paper. Crush the biscuits into crumbs and place into a bowl. Pour over the melted butter. Press into a spring form cake tin.

Prepare both fillings separately like this:
Place the gelatin leaves to soak in cold water. Whip the cream and mix with cream cheese. Melt the chocolate and add to the cream & cheese mixture. Put the soaked gelatin sheets into boiling water and pour into the mixture stirring it.

Spread the fillings one after another on the base (let the first one set for a while before adding the other one) and chill for a few hours or overnight. 

----

For the first time I tried to make chocolate butterflies. It certainly requires a bit of practice, but already the third butterfly was alright. The models and instructions are from here and here.

When looking at the ready cake I couldn't help thinking it looks like the poor butterfly has been caught in a spider web…