Joulukakku on tämmöisessä vaiheessa:

2030633483_c141538025.jpg

Marsipaanin päälle olen levittänyt ensimmäisen kerroksen Royal Icingia (tai suomalaisittain pikeeriä, kuten olen oppinut Eben blogista :). Päällinen on levitetty nyt kolmeen eri otteeseen, ensin päällinen, sitten kaksi vastakkaista sivua ja sitten toiset vastakkaiset sivut, välissä annetaan kuivua vähintään neljä tuntia. Vielä pitäisi tehdä sama homma kahteen kertaan, kakkuun tulee siis kolme kuorrutekerrosta. Meidän ohje pikeerille menee seuraavasti:

4 tl meri-whites (mitä lie suomeksi, kuitenkin korvaamaan oikeat kananmunanvalkuaiset. tuo on semmoista valkeaa jauhetta)
4 rkl vettä
500 g tomusokeria
1 rkl glyseriiniä (pitämään kuorrute vähän pehmeämpänä)

1. Sekoita meri-whites ja vesi, anna seistä vähintään puoli tuntia.
2. Sihtaa joukkoon vähitellen tomusokeri. Sekoita sähkövatkaimella hiljakseen kunnolla sekaisin.
3. Lisää glyseriini (paitsi jos teet koristeita/pursotuksia, jotka saavatkin kovettua kunnolla!)

Tällä viikolla kakkukurssilla teimme joulutähtiä. Oli tosi hauskaa ja niistä tuli yllättävän hienoja näin ekalla kerralla.

2031441140_b440799615.jpg2031560492_98f0857b95.jpg

Haluaisinkin tehdä jouluksi valkoisen kakun, jonka päällä olisi pari joulutähteä! Tuo hedelmäkakku kun ei aio tulla meidän mukaan lentokoneeseen täältä Englannista ja se on muutenkin semmoinen harjoituskappale! Voisin tehdä muutaman joulutähden täällä valmiiksi ja yrittää saada ne ehjänä Suomeen. Kehittelen ideaa kakusta, katsotaan mitä siitä syntyy!

On the picture on above you can see where I am at with the fruit cake. On top of marzipan there is now one coat of Royal Icing - two more coats to come when I just have time. On the Sugarcraft course this week we made poinsettias by piping Royal Icing. Again lots of fun and they turned out quite nice even though it was our first time to try such.

The fruit cake is definately not going to fly with us to Finland. That is why I have been planning to make a white cake for Christmas in Finland and to have a couple of poinsettias on top. I am sure it would look gorgeous. I am still working on the idea of the cake - we shall see what I come up with!