Oltiin kyläilemässä ja jälkiruoaksi oli ihanaa raikasta kakkua. Pyysin tietenkin reseptin ja kokeilin itse kotona. Helppo kuin mikä! Mutta tuo condensed milk - en tiedä saako sitä Suomesta. Tietääkö joku? Täällä Englannissa sitä on kaikissa ruokakaupoissa, säilykepurkkiin pakattuna.

KEY LIME PIE:

997845288_f77d6fda0d_m.jpg

n. 10 digestive- tms. keksiä
pari rkl voita/margariinia

8 limen raastettu kuori sekä mehu (tää raastaminen oli kyllä rasittavaa!)
5,5 dl kuohukermaa
400 g condensed milk

1. Murusta keksit esim. leivinpaperin välissä tai morttelissa. Sekoita sula voi/margariini joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylään odottelemaan sillä aikaa kun valmistat täytteen.

2. Raasta limeistä (mikä olis monikkomuoto limelle?) kuori, siis vaan se vihreä osa - ei valkoista. Purista mehut sen jälkeen kulhoon.

3. Sekoita keskenään limemehu, kerma ja condensed milk. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää joukkoon limen kuori (jätä vähän kuoriraastetta koristeluun), sekoita kevyesti. Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle vähän kuoriraastetta koristeeksi.

4. Anna olla jääkaapissa vähintään 1-2h.


We had a lunch at our friend's house and had a lovely dessert. I got the recipe and tried it at home. Easy!

KEY LIME PIE

10 digestive biscuits, crushed
2-3 tbs butter
grated zest and juice of 8 large limes
570ml/1 pint double cream
1 x 397g/14oz can sweetened condensed milk

1. Melt the butter in a small pan and stir in the crushed biscuits. Lightly press into the base of a 23cm/9in deep loosed-bottomed fluted flan tin. Chill whilst preparing the filling.

2. To prepare the filling: place the lime juice into a large bowl, add the cream and condensed milk. Whisk for 1-2 minutes. Add the lime zest and lightly stir. Pour into the prepared biscuit base. Place onto a tray and chill for 1-2 hours.